Babytegn styrker tilknytning mellom foreldre og barn

Christina Eng Hauge

Hei, jeg heter Christina

 

 

 

og jeg er lidenskapelig opptatt av babytegn, kommunikasjon og tilknytting!

 

Så lenge jeg kan huske har jeg vært fascinert av tegnspråk. Jeg har flere kurs i tegnspråk fra Norges døveforbund og etter endt faglærer utdannelse tok jeg ett års studium i tegnspråk for å lære ennå mer.

 

Jeg har jobbet som pedagog i barnehage med døve, hørselshemmede og hørende barn. Der brukte vi daglig tegn og tegnspråk med alle barna. Jeg SÅ hvor bra det funket for alle barna! Ikke bare de med hørselnedsettelse. 

Da jeg selv ble mamma for i 2014 var det en selvfølge å skulle bruke tegn med min baby. Men jeg hadde hatt et tøft svangerskap, fødsel og ammeproblemer oppå det hele ble det veldig tung og vanskelig for meg å være hjemme i permisjon. 

Som så altfor mange andre slet jeg med fødselsdepresjon, men skjønte ikke det på det tidspunktet. I begynnelsen følte jeg heller ikke at jeg mestret å bruke babytegn med sønnen min. Jeg prøvde, jeg kunne jo alle tegnene! Så begynte jeg å lese meg opp. Begynte å bruke mer av det jeg hadde lært fra barnehagen jeg jobbet i.

Litt etter litt løsnet det, det ble lettere og morsommere og snart fikk vi respons! Han begynte å reagere på tegn og snart begynte han selv å bruke tegn tilbake! 

Han brukte 50 tegn da han var 12 måneder og rundt samme tid begynte jeg som kursholder i babytegn i Oslo.

I 2016 laget jeg onlinekurset "Babysnakk" og begynte å lære foreldre over hele landet å bruke babytegn. I 2019 kom endelig lillebror til oss som vi fra starten av har brukt babytegn med. Med mer erfaring og triks i ermet reagerte han og oppfattet tegn allerede da han var 4 måneder. Sju måneder gammel begynte han å bruke tegn selv og fra han var ett år har det kommet nye tegn nesten hver dag. Da er det kjekt å ha mange tegn, sanger og triks i bakhånd! Alt dette deler jeg i Babysnakk kurset mitt.

Jeg jobber nå 100% med Babysnakk og bærelykke.no har hatt hundrevis av familier med på Babysnakk kurs og syns det er ordentlig stas å se babyene og små barna begynne å bruke tegn.

Jeg gleder meg til å bli bedre kjent og veilede deg

Onlinekurs i babytegn


Lær mer om babytegn med meg! Kurset passer for deg som har eller jobber med barn mellom0-3 år.

 

Les mer
Medlemsportal om bæring av barn

Bli en del av bærefellesskap, lær mer om bæring av babyer og barn.

 

Les mer

La oss holde kontakten

Få tips, inspirasjon og gode tilbud fra meg på mail.